קוראים
נושאים:
- גאדג'טים (3)
- גיבוי (1)
- גיבוי תבנית (1)
- דף הבית (2)
- הגדרות כלליות (1)
- חוקים והוראות הפעלה (1)
- עדכונים באימייל ו- FeedBurner (1)
- עריכה של פוסטים (1)
- קטגוריות (1)
- שחזור ארכיון (1)
- שיתופים עם הקהילה (1)
- שליחה של עדכונים באימייל (1)
- תפריט אופקי (1)
- BLOGGER - גאדג'טים ותספות - מדריך בסיסי (6)
- DISQUS (1)
חברים כותבים:
-
אין שמחה בלי צערלפני שבוע
-
מין גיל שכזהלפני 2 חודשים
-
-
-
בדידות בצמרתלפני 2 שנים
-
בית יעקוביאן / עלאא אל-אסוונילפני 2 שנים
-
-
ברוךלפני 2 שנים
-
-
שתביני מה זה "די"לפני 5 שנים
-
כתובת מעברלפני 6 שנים
-
-
-
-
יום האשה הבינלאומי.לפני 8 שנים
-
ניחוחו הצונן של החורף שגדע את האביבלפני 8 שנים
-
ורד לבן / פרק שנילפני 8 שנים
-
Permission to be bold?לפני 8 שנים
-
האביב הגיע לדיסקוס!לפני 8 שנים
-
בין מורשת לדתלפני 8 שנים
יום שבת, 22 באוגוסט 2015
הבלוגים של Blogger עובדים עם שלוש מערכות תגובה שונות: (1) המערכת הביסיסית של Blogger, פשוטה, שמאפשרת לכולם להגיב בתור אורחים או דרך הפרופיל של גוגל+, מעצבנת כי היא שולחת לאימייל את התגובות של כולם, ואינה מאפשרת הוספה של תמונות; (2) מערכת התגובות של גוגול+, שמראה את כל התגובות, גם את אלה שהוגבו בדפי שיתוף, מציינת את השיתופים ואת המלל ברישא שלהם ונראית די מבולגנת; (3) מערכת תגובות של Disqus.
ברשומה זו תמצאו הסבר מעמיק על (1) היתרונות והחסרונות של מערכת תגובות דיסקוס; (2) הרישום למערכת כמגיבים; (3) אופציות של חלון תגובות, הכרות עם המערכת ועדכון פרופיל; (4) התקנה של המערכת בבלוג וניהולה; (5) התקנה של הגאדג'ט "תגובות אחרונות בבלוג".
ברשומה זו תמצאו הסבר מעמיק על (1) היתרונות והחסרונות של מערכת תגובות דיסקוס; (2) הרישום למערכת כמגיבים; (3) אופציות של חלון תגובות, הכרות עם המערכת ועדכון פרופיל; (4) התקנה של המערכת בבלוג וניהולה; (5) התקנה של הגאדג'ט "תגובות אחרונות בבלוג".
1. אז למה DISQUS?
- פרטיות
- סדר
- עריכה נוחה של תגובות
- חשיפה
- ייעוד קהילתי
- צירוף תמונות ואייקונים
- מראה אסתטי ומקצועי
- מיקוד ורלוונטיות
- העברה של תגובות בין רשומות
להבדיל מחברותיה, מערכת תגובות דיסקוס מאפשרת פרטיות. זאת מערכת תגובות היחידה שאינה מקושרת לגוגל+. למרות שמדובר בפיתוח משותף עם גוגל+, גם בעלי תיבות דואר אחרות יכולים להשתמש בה. שמו של המגיב נשאר במערכת והוא מגיב תחת כינוי לבחירתו. בשונה מוורדפרס (למשל) המגיב יכול להגיב תחת כינוי מבלי להירשם ל- BLOGGER. לרובוטים של גוגל+ אין גישה לתגובות שנכתבו במערכת תגובות של דיסקוס, הן אינן מטיילות ברשת ואינן עומדות לרשותם של המחטטים והמחפשים. למשתמשי דיסקוס קיימת אפשרות להפוך את הפרופיל שלהם לפרטי ולהסתיר את תגובותיהם משאר משתמשים במידת הצורך. כמו כן, המערכת מאפשרת תגובות אנונימיות וכוללת את תכונת המעקב אחרי הדיונים.
כל התגובות נמצאות בפרופיל של המשתמש. הן הנכס הפרטי שלו והוא יכול לעשות בהן כרצונו: לעיין בהן, לערוך אותן או למחוק. להבדיל ממערכות אחרות, תגובות שנכתבו במערכת דיסקוס אינן שייכות לבעל הבלוג בו הגבנו, אלא למגיב עצמו.
מערכת דיסקוס מאפשרת חשיפה גדולה יותר לבלוג של המגיב. נוכל לקשר בין הבלוג שלנו (מכל פלטפורמה) לבין הפרופיל בדיסקוס והקישור ילווה את תגובותינו.
מערכת דיסקוס מאפשר קשר בין חברי הקהילה. ע"י פונקציה "FOLLOW" אנחנו יכולים לעקוב אחרי חברינו לקהילה, לבדוק את תגובותיהם האחרונות ולהצטרף לדיונים שהם מנהלים. במערכת דיסקוס ניתן לסמן רשומות בהן מתקיים דיון מעניין כדי לעניין בו את שאר חברי הקהילה ולהמליץ להם עליו. מערכת דיסקוס סופרת את תגובותיו של המגיב, את מספר ה"לייקים" שהוא קיבל על תגובותיו, ומראה בקצרה את כל הדיונים עליהם המליץ. בכך היא עוזרת להכיר את חברי הקהילה הפעילים יותר.
במערכת דיסקוס ניתן להוסיף תמונות, גיפים (תמונות נעות) ופרצופונים לתגובה ישירות מהמחשב או ע"י קישור מאינטרנט. בעל הפרופיל מקבל לתיבת הדואר אך ורק את התגובות שמתייחסות לתגובתו ולא צריך לברור אותן מתוך כל התגובות בדיון. העברה של רשומות ממקום למקום אינה כרוכה באבדן תגובות, ניתן להעביר את הרשומה יחד עם התגובות הקיימות לכתובתה החדשה.
חסרונות: (1) למרות שכן ניתן להעביר את התגובות הקיימות ממערכת תגובות בסיסית של BLOGGER למערכת דיסקוס, לא ניתן להעביר את התגובות ממערכת גוגל+ לדיסקוס, כי מערכת תגובות של גוגל+ זאת מערכת חיצונית (ולכן אינה פרטית). מי שעובד עם מערכת תגובות של גוגל+ ומחליט לעבור למערכת דיסקוס, צריך לקחת בחשבון שדיסקוס יסתיר (לא ימחק!) את התגובות הקיימות של גוגל+. התגובות של גוגל+ תשארנה בבלוג וניתן יהיה לראותן בלחיצת כפתור. (2) בדומה למערכת של גוגל+, המערכת של דיסקוס אינה עובדת בבלוגים סגורים.
2. רישום למערכת תגובות DISQUS
כדי להתחיל לעבוד עם מערכת דיסקוס, להגיב לבלוגים שעובדים עמה ו/או להתקינה בבלוג, אנחנו צריכים קודם כל להירשם אליה. הרישום נעשה בלחיצה על כפתור "g" (גוגל), "D" (דיסקוס), פייסבוק או טויטר, בתגובות בבלוג שעובד עם המערכת. אני ממליץ להירשם דרך גוגל כדי לא ליצור ססמאות מיותרות ואת הצורך לזכור אותן.
כרגע המסך נראה כך. כדי לקבל את אופציית הרישום, נלחץ עם סמן העכבר בתוך החלונית של התגובה (או נתחיל להקליד תגובה), בשורה בה כתוב: "הצטרף לדיון..."
ברגע שנעשה כן, המסך ייפתח ונקבל את האופציות של הרישום:
מיד עם הלחיצה על הסמל של גוגל, ייפתח בפנינו מסך רישום. בשורה הראשונה תתבקשו לציין את הכינוי תחתיו תרצו להגיב. הכינוי בו תבחרו אינו סופי וניתן יהיה לשנותו אח"כ. בשורה השניה נרשום את כתובת הג'ימייל ובשורה השלישית את הסיסמא. נלחץ על כפתור ה- "Sign Up" והמסך ייסגר.
מיד עם סגירתו של חלון הרישום, על המסך נראה ארבעה דברים: (א) נקבל הצעה ללמוד להשתמש במערכת של דיסקוס. (ב) נקבל הודעה (השורה בכחול) שנרשמנו ושאנחנו מתבקשים לאשר את הרישום דרך טופס שנשלח אלינו באימייל. (ג) שמנו יופיע מצד שמאל מעל מסך תגובות (וכך הוא יישאר עד אשר נבחר להתנתק מהמערכת). (ד) המערכת תיידע אותנו שאנחנו מגיבים בשמנו בפינה השמאלית התחתונה של חלון תגובות.
הרישום חד פעמי. מרגע זה ואילך לא תצטרכו להירשם שוב, אלא אם תנקו את היסטוריית הגלישה ואת הססמאות. במקרה כזה תצטרכו שוב ללחוץ על הסמל של גוגל "g" והמערכת תכניס אתכם ללא פעולות נוספות. אתם יכולים להתחיל להגיב, לקבל תגובות רלוונטיות לתיבת הדואר, לקרוא אותן ישירות מהתיבה ולהשיב עליהן בלחיצה על ההפניה.
קיימת אופציה להגיב בתור אורחים, מבלי להירשם:
בחצים האדומים סימנתי את השורות עליהן לחצתי עם הסמן של העכבר כדי לפתוח את המסך. המסך נפתח בהדרגה. עם הלחיצה בנקודה הראשונה נפתח החלק הראשון שלו (כפי שראינו באיורים של הרישום), בלחיצה בנקודה הבאה נפתח כל השאר. האורח מתבקש למלא שם וכתובת דואר אלקטרוני. הדוא"ל לא חייב להיות אמתי, לא נשלח אישור והוא לא נבדק. מספיק שהכתובת תכיל את הסימן @ כדי שהמערכת תקבל את תגובתו של המגיב. לרוב הדפדפן יזכור את פרטיו של האורח גם להבא. (בעלי פרופיל במערכת דיסקוס יכולים להירשם בלחיצה על "התחבר" שסומן בחץ שחור. עם הלחיצה ובחירה ב"הרשם ע"י גוגל", המערכת תכניס אתכם אוטומטית).
תגובתו של בעל הבלוג על תגובתו של האורח לא תשלח לאימייל של האורח ולכן האורח יאלץ לחזור לבלוג כדי לקרוא את התגובה, או להשתמש באופציה "עקוב אחרי הדיון". כדי לעקוב אחרי הדיון ברשומה ספציפית ולקבל התראה על כל התגובות החדשות, גם האורח וגם בעלי המנוי צריכים לרדת לסוף דף התגובות וללחוץ על המעטפה שמופיעה שם. המעטפה תוריק ולידה יופיע "V". עבור בעלי פרופיל במערכת, לא נדרשת אף פעולה נוספת. האורח יתבקש להכניס את כתובת האימייל האמתית שלו, בתיבה שתפתח עבורו, ויקבל לתיבת הדוא"ל שלו טופס בקשה לאשר את הרישום לדיון.
3(א). אופציות של חלון תגובות
האפשרויות במסך תגובה:
(1) החץ העליון מצביע על האופציות: שני חצים קטנים לכיוון למעלה ולמטה, עריכה, צטט, שתף. החץ הקטן הראשון מסמל את ה"לייק". אם התגובה כבר זכתה בלייקים, הוא יוחלף במספר שיציין את מספר הלייקים להם זכתה התגובה; אם אתם אחראים לאחד הלייקים להם התגובה זכתה, המספר יהיה בצבע כחול; אם תעבירו את הסמן של העכבר על המספר, יופיעו שמות המלייקקים. החץ הקטן השני מסמל את ה"אנטי-לייק". "עריכה" מאפשרת לכם לערוך את תגובתכם. ה"צטט" מאפשר להגיב תגובה לתגובה תוך שמירה על השרשור. כאשר תגיבו תגובה לתגובה, המילה "צטט" תופיע בצבע כחול. השיתוף מאפשר לשתף את התגובה עם חבריכם בטוויטר, בפייסבוק או להעתיק את הקישור אל התגובה כדי לפרסם את ההפניה אליה ממקום אחר.
(2) החץ התחתון מצביע על סמל של תמונה. במקרה והתמונה הנמצאת ברשת, תוכלו להעתיק את הקישור שלה ולצרפו לתגובתכם, אם היא נמצאת במחשב, תוכלו לצרף אותה ע"י לחיצה על הסמל מהמחשב ישירות. לתשומת לבכם: התמונות יעלו בגודל טבעי ולכן אם אתם לא רוצים שהמוגב יקבל התקף לב, תשתדלו לשמור על פרופורציות.
(2) החץ התחתון מצביע על סמל של תמונה. במקרה והתמונה הנמצאת ברשת, תוכלו להעתיק את הקישור שלה ולצרפו לתגובתכם, אם היא נמצאת במחשב, תוכלו לצרף אותה ע"י לחיצה על הסמל מהמחשב ישירות. לתשומת לבכם: התמונות יעלו בגודל טבעי ולכן אם אתם לא רוצים שהמוגב יקבל התקף לב, תשתדלו לשמור על פרופורציות.
מה אנחנו רואים כאן? (1) אנחנו רואים שמישהו כבר לחץ על הלב ברישא של מסך התגובות והמליץ על הדיון שמתנהל ברשומה. לידו אנו רואים את האפשרות לשתף את הדיון במלואו עם פייסבוק, טוויטר או ע"י קישור. (2) אנחנו רואים שהמגיב מתחתיי קיבל 2 לייקים. המספר מופיעה בצבע כחול, מה שאומר שלאחד הלייקים אחראי אני. כשהעברתי את העכבר על המספר, גיליתי שללייק השני אחראית ליטנאווה המתוקה והנדיבה. גם מתחת לתגובה שלי מופיע מספר "1", מישהו עשה לי לייק וזה לא הייתי אני, כי המספר מופיע בצבע אפור. (3) אנחנו רואים שאני יכול להסיר את התגובה שלי או לסמן אותה כבלתי הולמת. (4) את תגובתו של המגיב מתחתיי אני יכול לסמן כבלתי הולמת ולכן מופיע דגל שחור בלבד. אני לא יכול למחוק את תגובותיהם של אחרים מבלוג שאינו שלי. אנחנו גם רואים שהתגובות משורשרות יפה. התגובה שלי אינה נמצאת באותו הקו עם המגיב מעליי. מה שאומר שלא שכחתי ללחוץ על "צטט" טרם הגבתי לו. בשלב מסוים של השרשור, המערכת מפסיקה לצמצם את התגובות והשרשורים מופיעים בקו אחד. וזאת כדי למנוע צמצום מגוחך של חלון התגובות.
כך נערוך את הטקסט בתגובה:
כך נערוך את הטקסט בתגובה:
<strong>טקסט בולט</strong>
<i>טקסט אלכסוני</i>
<u>טקסט עם קו תחתון</u>
<a href="http://goo.gl/meyhxQ">כאן</a>
המילה "כאן" תוביל לכתובת אינטרנט אותה תציינו במקום הכתובת שציינתי. אם תעתיקו את הדוגמאות כמו שהן ותדביקו אותן בתגובה בבלוגכם, תוכלו לראות את התוצאה.
בנוסף, דרך חלון התגובות אנחנו יכולים להגיע לסרגל הכלים של מערכת דיסקוס ולהתעדכן לגבי פעילותו של המשתמש שעל שמו לחצנו עם הסמן של העכבר. אנחנו נלחץ על שמו/ה של מגיב/ה לבחירתנו. על המסך ייפתח סרגל כלים צדדי, כך:
מה אנחנו רואים כאן? (1) אנחנו רואים את הקישור שמוביל לבלוג של המגיבה. את הקישור נעדכן בפרופיל בסעיף הבא. הקישור לבלוג הוא כרטיס הביקור שלנו שמאפשר חשיפה נוחה וגדולה יותר לבלוג שלנו. (2) רואים שאני עוקב אחרי המגיבה הספציפית. לולא הייתי עוקב אחריה, הסמל היה אפור. (3) רואים שהמשתתפת קיבלה 23 לייקים על תגובותיה מאז פתחה את הפרופיל במערכת. (4) מציין את מספר האנשים אחריהם המשתתפת עוקבת. (5) מציין את מספר האנשים שעוקבים אחריה. בהמשך של השורה מופיעים Recommends - הפניה אל הדיונים שהומלצו ע"י המשתתפת, ו- Comments, שלושים במספר. הסרגל פתוח על הקטגוריה Comments. אנחנו רואים את כל התגובות האחרונות של המשתתפת ויכולים להגיב לה ישירות מהסרגל, לבקר ברשומה ע"י לחיצה על הכותרת שלה, לשים לה לייק ועוד. אנחנו נלחץ על האפשרות לראות את הפרטים האלה במסך מלא (6).
במסך מלא של פרטי המשתמשת אנחנו יכולים לראות שני נתונים שלא היו קודם. למעלה אנחנו רואים שהיא לא פתחה אף רשומה, אחרת בלחיצה על Discussions היינו מקבלים את כולן, משמע או שאין לה בלוג או שהבלוג שלה אינו מחובר למערכת דיסקוס; ואנחנו רואים שמדובר במשתמשת רצינית, עם פרופיל מעודכן, שיעזור לנו להתרשם ממנה. (שאפו!)
3(ב). עדכון פרופיל ודף הבית של דיסקוס
זה עמוד הבית שלי. אני מגיע אליו בלחיצה על המילה DISQUS בתחתית כל בלוג שעובד עם המערכת; או מקליד את המילה DUSQUS בחיפוש. אם אני נמצא בעמוד של דיסקוס, אני יכול להגיע אליו בלחיצה על "HOME" משמאל בחלק העליון של המסך. עמוד הבית שלי מייצג את הפעילות שלי ואת הנתונים שלי. על המסך אנחנו רואים את כל הרשומות שעל דיוניהן המליצו חברים שנמצאים במעקב שלי. (1) בלחיצה על גלגל ההגדרות, נקבל את האופציה: "עדכן פרופיל". (2) בדיונים שמופיעים בדף הבית שלי אני יכול לראות את כל הנתונים של הרשומה. תאום המליץ על הדיון ברשומה שלו לפני 17 שעות. גם אני המלצתי עליה ולכן (3) מספר ההמלצות צבוע באדום. לתאום יש 34 תגובות, לפט 21. (4) עם לחיצה על כותרת הרשומה נגיע אל הרשומה בבלוג. (5) עם הלחיצה על שמו של בעל הבלוג נקבל רשימה של כל הרשומות שלו. (6) מופיעות שתי אופציות רלוונטיות: (א) להראות את כל הדיונים עליהם המליצו חבריי שבמעקב; (ב) להראות את כל התגובות האחרונות של חבריי שבמעקב. (7) אם נלחץ על תמונת הפרופיל שלנו, ייפתח בפנינו מסך שיכלול את כל התגובות שאי פעם הגבנו במערכת תגובות דיסקוס.
אנחנו נכנס להגדרות של פרופיל (1). תמיד נוכל לחזור אל דף הבית שלנו בלחיצה על "HOME" בצדו השמאלי העליון של המסך.
הגענו לטופס עדכון פרופיל. אנחנו נמצאים בלשונית הראשונה (1). (2) כאן נקבע את תמונת הפרופיל שלנו. נבחר אותה מהמחשב. (3) כאן נרשום את הכינוי תחתיו יופיעו תגובותינו. (4) כאן נרשום את כתובת הבלוג שלנו שתלווה את תגובותינו. (5) כאן נוכל להפוך את הפרופיל שלנו לפרטי. אני לא ממליץ על הפעולה כי היא מונעת מחברים לעקוב אחריכם. (6) שמירה.
אנחנו נמצאים בלשונית: Email Notifications, התראות אימייל. שימו לב למה שסימנתי. כך נמנע קבלה של עדכונים לכל התגובות בדיון, כלומר גם את התגובות הלא רלוונטיות שלא מתייחסות לתגובותינו, וגם קבלה של תגובות מומלצות לאימייל. אנחנו לא נשכח ללחוץ על "SAVE" בסיום העבודה ואם נרצה, נחזור אל דף הבית (בשורה העליונה של המסך).
כל הפונקציות שכיסיתי עד כה זמינות לכל בעלי הפרופיל במערכת תגובות דיסקוס ולא רק לאלה שמשתמשים בתוסף בבלוג שלהם.
כל הפונקציות שכיסיתי עד כה זמינות לכל בעלי הפרופיל במערכת תגובות דיסקוס ולא רק לאלה שמשתמשים בתוסף בבלוג שלהם.
4. התקנה של המערכת דיסקוס בבלוג
לפני ההתקנה, משתמשים במערכת תגובות של גוגל+ צריכים לבטל את המערכת של גוגל. את הביטול נעשה כך:
עיצוב=>+Google=>נבטל את ה- "V" מ"השתמש בתגובות של+Google בבלוג זה". התגובות לא נמחקות. תמיד תוכלו להחזיר אותן ע"י סימון חוזר של האופציה.
עכשיו נוכל להתקין את מערכת התגובות של דיסקוס. ניגש לבלוג שעובד עם מערכת דיסקוס, נגלגל מטה בחלון התגובות ונלחוץ על "הוסף את Disqus לאתרך", או לחילופין, נעשה זאת מעמוד הבית שלנו כך:
לפני ההתקנה, משתמשים במערכת תגובות של גוגל+ צריכים לבטל את המערכת של גוגל. את הביטול נעשה כך:
עיצוב=>+Google=>נבטל את ה- "V" מ"השתמש בתגובות של+Google בבלוג זה". התגובות לא נמחקות. תמיד תוכלו להחזיר אותן ע"י סימון חוזר של האופציה.
עכשיו נוכל להתקין את מערכת התגובות של דיסקוס. ניגש לבלוג שעובד עם מערכת דיסקוס, נגלגל מטה בחלון התגובות ונלחוץ על "הוסף את Disqus לאתרך", או לחילופין, נעשה זאת מעמוד הבית שלנו כך:
במרכז העמוד שייפתח נמצא את ההפניה: Start Using Engage. אנחנו נלחץ עליה ונקבל את המסך הזה:
(1) נרשום את שם הבלוג (רצוי באותיות לטיניות). שם הבלוג שלי הוא Blogger.
(2) בשורה הזאת נרשום באותיות לטיניות את הקיצור של שם הבלוג כדי ליצור כתובת ייחודית לתגובות.
(3) נבחר קטגוריה כלשהי לא משנה איזו.
(4) סיום.
המסך ייסגר ויעביר אותנו לדף חדש, בו נתבקש לבחור בפלטפורמה עליה ממוקם הבלוג שלנו. כמובן נבחר ב- B שמסמלת את ה- Blogger. אחרי לחיצה על הלוגו, נועבר למסך ההתקנה. המסך הזה חשוב, אל תסגרו אותו. אנחנו עוד צריכים לחזור אליו (ואם תסגרו, לא נורא, תכף נלמד איך חוזרים אליו).
בחץ הראשון נוודא שהמערכת יודעת שאנחנו מבקשים להתקין אותה על פלטפורמה של Blogger. אם לא, אנחנו נשנה אותה. אנחנו נלחץ על הסעיף הראשון (1) Add Blogger to My Blogger Site. כאמור, הדף לא ייסגר. אנחנו נועבר לדף חדש:
לאחר שנוודא שבמקום אליו מצביע החץ העליון רשום השם של הבלוג בו אנחנו מעוניינים להתקין את המערכת, נלחץ על "הוסף יישומון". המסך ייסגר ויפתח לנו מסך פריסה עם הגאדג'ט של הדיסקוס המותקן:
YEY!!! הצלחנו! אנחנו באמת סופר בלוגרים, לא לשווא יש לנו לוגו שמזכיר את הסמל של סופרמן. ובגלל שאנחנו כ"כ חכמים ומוצלחים, אנחנו נגרור את הישומון של המערכת דיסקוס למטה, מתחת לכל הישומונים בסרגל הצדדי. במקרה שלי, אני אגרור אותו מתחת ל"חברים אורחים". נלחץ על "שמור סידור" בפינה השמאלית העליונה של המסך ועל "הצג בלוג" בפינה הימנית העליונה. אנחנו נדאג שהוא יהיה תמיד הישומון התחתון בסרגל ואם אי פעם נרצה למחוק אותו, נכנס לעריכה שלו ובמסך שייפתח, נלחץ על "הסר". כך:
עם לחיצה על כותרת של רשומה, אמור להיפתח עמוד של הרשומה ובתחתיתו תופיע מערכת תגובות של דיסקוס. יפה מאוד. הוא מותקן, ואפשר כבר להתחיל לעבוד אתו. אבל בואו נגדיר אותו קודם. זוכרים את העמוד שביקשתי שלא תסגרו? אנחנו נחזור אליו עכשיו. מי שאין לו תגובות בבלוג או שהוא משתמש במערכת תגובות של גוגל+ (עופר, צביה, גיל), ההסבר הבא אינו רלוונטי לגביו. הוא רלוונטי אך ורק עבור אלה שעובדים עם המערכת המובנית של Blogger.
ייבוא תגובות קיימות
אנחנו נלחץ כאן על "ייבוא תגובות" (2). ייפתח דף בו נבחר: Import Comments from Blogger:
נלחץ על ההפניה. ייפתח עמוד עם בקשה של דיסקוס לנהל את מערכת התגובות שלנו. נאשר אותה ונקבל את המסך הזה:
נבחר בשם של בלוג אליו נרצה לייבא את התגובות (מי שיש לו רק בלוג אחד יופיע בלוג אחד, למי שיש לו יותר מבלוג אחד יופיעו שמות של כל הבלוגים. תבחרו בבלוג בו התקנו את המערכת). המערכת תסיים את ההעברה ותחזיר אותנו למסך התחלתי של ההתקנה.
הגדרות (רלוונטי לכולם)
אם הכפתור התחתון עומד על "Enable syncing" המערכת תזכור את התגובות אך ורק בפורמט של דיסקוס. אבל אם אתם חושבים שאולי בעתיד תרצו לוותר על מערכת דיסקוס ולעבור למערכת תגובות של Blogger, הכפתור צריך להיות על "Disable syncing". במקרה השני, המערכת תזכור את התגובות בשתי מערכות שונות, בדיסקוס ובמערכת של Blogger, כדי שכאשר תחליטו להוריד את המערכת של דיסקוס, התגובות לא ייעלמו אתה. ניתן להחליף את מצב הכפתור בלחיצה עליו. אחרי שווידאנו את המצב של הכפתור, נכנס ללשונית "Settings", כך:
מי שאיבד אותי בדרך, יכנס אליה מדף הבית של דיסקוס כך:
(וכך נכנס למערכת שלנו להבא)
ונגדיר אותה כך:
(חילקתי את המסך לשני חלקים, נעשה את זה חלק חלק).
(1) מי שאיבד אותי בדרך ופספס את ההתקנה של תגובות קיימות, יכול ללחוץ מכאן על Install ולהתקין אותן (בסעיף 2 שיופיע שם) ובסיום המערכת תחזיר אותו אל המסך הזה. (2) נקבע שיופיעו קודם כל התגובות הישנות. כך שככל שנגלגל את מסך התגובות מטה, נמצא את התגובות החדשות יותר. כמובן, זאת הבחירה שלכם ואתם יכולים לבחור אחרת. (3) כתובת של הבלוג שלכם. שימו לב ל- (4), בבקשה. בשורה זו מופיע קיצור של האתר. אנחנו נצטרך אותו כאשר נתקין את הגאדג'ט של התגובות האחרונות באתר. תזכרו אותו.
נרד לחלק התחתון של המסך ונגדיר אותו כך:
(1) נרשום את שם הבלוג (רצוי באותיות לטיניות). שם הבלוג שלי הוא Blogger.
(2) בשורה הזאת נרשום באותיות לטיניות את הקיצור של שם הבלוג כדי ליצור כתובת ייחודית לתגובות.
(3) נבחר קטגוריה כלשהי לא משנה איזו.
(4) סיום.
המסך ייסגר ויעביר אותנו לדף חדש, בו נתבקש לבחור בפלטפורמה עליה ממוקם הבלוג שלנו. כמובן נבחר ב- B שמסמלת את ה- Blogger. אחרי לחיצה על הלוגו, נועבר למסך ההתקנה. המסך הזה חשוב, אל תסגרו אותו. אנחנו עוד צריכים לחזור אליו (ואם תסגרו, לא נורא, תכף נלמד איך חוזרים אליו).
בחץ הראשון נוודא שהמערכת יודעת שאנחנו מבקשים להתקין אותה על פלטפורמה של Blogger. אם לא, אנחנו נשנה אותה. אנחנו נלחץ על הסעיף הראשון (1) Add Blogger to My Blogger Site. כאמור, הדף לא ייסגר. אנחנו נועבר לדף חדש:
לאחר שנוודא שבמקום אליו מצביע החץ העליון רשום השם של הבלוג בו אנחנו מעוניינים להתקין את המערכת, נלחץ על "הוסף יישומון". המסך ייסגר ויפתח לנו מסך פריסה עם הגאדג'ט של הדיסקוס המותקן:
YEY!!! הצלחנו! אנחנו באמת סופר בלוגרים, לא לשווא יש לנו לוגו שמזכיר את הסמל של סופרמן. ובגלל שאנחנו כ"כ חכמים ומוצלחים, אנחנו נגרור את הישומון של המערכת דיסקוס למטה, מתחת לכל הישומונים בסרגל הצדדי. במקרה שלי, אני אגרור אותו מתחת ל"חברים אורחים". נלחץ על "שמור סידור" בפינה השמאלית העליונה של המסך ועל "הצג בלוג" בפינה הימנית העליונה. אנחנו נדאג שהוא יהיה תמיד הישומון התחתון בסרגל ואם אי פעם נרצה למחוק אותו, נכנס לעריכה שלו ובמסך שייפתח, נלחץ על "הסר". כך:
עם לחיצה על כותרת של רשומה, אמור להיפתח עמוד של הרשומה ובתחתיתו תופיע מערכת תגובות של דיסקוס. יפה מאוד. הוא מותקן, ואפשר כבר להתחיל לעבוד אתו. אבל בואו נגדיר אותו קודם. זוכרים את העמוד שביקשתי שלא תסגרו? אנחנו נחזור אליו עכשיו. מי שאין לו תגובות בבלוג או שהוא משתמש במערכת תגובות של גוגל+ (עופר, צביה, גיל), ההסבר הבא אינו רלוונטי לגביו. הוא רלוונטי אך ורק עבור אלה שעובדים עם המערכת המובנית של Blogger.
ייבוא תגובות קיימות
אנחנו נלחץ כאן על "ייבוא תגובות" (2). ייפתח דף בו נבחר: Import Comments from Blogger:
נלחץ על ההפניה. ייפתח עמוד עם בקשה של דיסקוס לנהל את מערכת התגובות שלנו. נאשר אותה ונקבל את המסך הזה:
נבחר בשם של בלוג אליו נרצה לייבא את התגובות (מי שיש לו רק בלוג אחד יופיע בלוג אחד, למי שיש לו יותר מבלוג אחד יופיעו שמות של כל הבלוגים. תבחרו בבלוג בו התקנו את המערכת). המערכת תסיים את ההעברה ותחזיר אותנו למסך התחלתי של ההתקנה.
הגדרות (רלוונטי לכולם)
אם הכפתור התחתון עומד על "Enable syncing" המערכת תזכור את התגובות אך ורק בפורמט של דיסקוס. אבל אם אתם חושבים שאולי בעתיד תרצו לוותר על מערכת דיסקוס ולעבור למערכת תגובות של Blogger, הכפתור צריך להיות על "Disable syncing". במקרה השני, המערכת תזכור את התגובות בשתי מערכות שונות, בדיסקוס ובמערכת של Blogger, כדי שכאשר תחליטו להוריד את המערכת של דיסקוס, התגובות לא ייעלמו אתה. ניתן להחליף את מצב הכפתור בלחיצה עליו. אחרי שווידאנו את המצב של הכפתור, נכנס ללשונית "Settings", כך:
מי שאיבד אותי בדרך, יכנס אליה מדף הבית של דיסקוס כך:
(וכך נכנס למערכת שלנו להבא)
ונגדיר אותה כך:
(חילקתי את המסך לשני חלקים, נעשה את זה חלק חלק).
(1) מי שאיבד אותי בדרך ופספס את ההתקנה של תגובות קיימות, יכול ללחוץ מכאן על Install ולהתקין אותן (בסעיף 2 שיופיע שם) ובסיום המערכת תחזיר אותו אל המסך הזה. (2) נקבע שיופיעו קודם כל התגובות הישנות. כך שככל שנגלגל את מסך התגובות מטה, נמצא את התגובות החדשות יותר. כמובן, זאת הבחירה שלכם ואתם יכולים לבחור אחרת. (3) כתובת של הבלוג שלכם. שימו לב ל- (4), בבקשה. בשורה זו מופיע קיצור של האתר. אנחנו נצטרך אותו כאשר נתקין את הגאדג'ט של התגובות האחרונות באתר. תזכרו אותו.
נרד לחלק התחתון של המסך ונגדיר אותו כך:
נגדיר את השפה העברית. נאפשר תגובות אנונימיות עבור אורחים ונשמור. אין צורך להתקין את המערכת בבלוג שלכם שוב. מרגע זה ואילך, כל השינויים שתעשו בדף ההגדרות, יופיעו בבלוג ברגע שתשמרו את השינויים.
חברים יקרים, אנחנו סיימנו. תנשמו עמוק, זה היה ארוך אבל לא קשה. נכון? נעבור בזריזות על המסך Admin שלכם.
חברים יקרים, אנחנו סיימנו. תנשמו עמוק, זה היה ארוך אבל לא קשה. נכון? נעבור בזריזות על המסך Admin שלכם.
המסך מחולק ללשוניות. בשורה הראשונה (1) אנחנו רואים את הלשונית של דף הבית של מערכת הניהול; עבודה עם תגובות; עבודה עם דיונים (כלומר, רשומות); סטטיסטיקות; הגדרות.
מכיוון שאנחנו נמצאים בלשונית של התגובות, בשורה השניה (2) נמצא את המדורים של התגובות. אנחנו רואים לשונית ALL שמראה את כל התגובות; לשונית של תגובות מאושרות (למקרה והגדרתם בהגדרות אישור תגובות); תגובות הממתינות לאישור; ולשונית של תגובות שהוסרו.
(3) סידור של תגובות. מחדש אל הישן או להפך.
שחקו עם זה, תראו מה מעניין אתכם ומה לא. ניתן להגדיר מנהלים נוספים במערכת התגובות שיוכלו למחוק תגובות של מגיבים לא רצויים בבלוג שלכם, ניתן לקבוע מה ייחשב לספאם ומה לא, להכניס מגיבים לרשימה שחורה ועוד. על כל השאלות הספציפיות אענה אם תשאלו או אכין מדריך מיוחד עבור ההגדרות של ניהול מערכת.
5. התקנה של הגאדג'ט "תגובות אחרונות בבלוג"
מכיוון שאנחנו נמצאים בלשונית של התגובות, בשורה השניה (2) נמצא את המדורים של התגובות. אנחנו רואים לשונית ALL שמראה את כל התגובות; לשונית של תגובות מאושרות (למקרה והגדרתם בהגדרות אישור תגובות); תגובות הממתינות לאישור; ולשונית של תגובות שהוסרו.
(3) סידור של תגובות. מחדש אל הישן או להפך.
שחקו עם זה, תראו מה מעניין אתכם ומה לא. ניתן להגדיר מנהלים נוספים במערכת התגובות שיוכלו למחוק תגובות של מגיבים לא רצויים בבלוג שלכם, ניתן לקבוע מה ייחשב לספאם ומה לא, להכניס מגיבים לרשימה שחורה ועוד. על כל השאלות הספציפיות אענה אם תשאלו או אכין מדריך מיוחד עבור ההגדרות של ניהול מערכת.
5. התקנה של הגאדג'ט "תגובות אחרונות בבלוג"
זוכרים את הקיצור של שם הבלוג שביקשתי מכם לזכור בסעיף הקודם "הגדרות"? יופי, תביאו אותו לכאן.
<div id="RecentComments" class="dsq-widget">
<script type="text/javascript" src="http://שם_קיצור.disqus.com/recent_comments_widget.js?num_items=10
&hide_mods=1
&hide_avatars=0
&avatar_size=32&excerpt_length=150"></script>
&hide_mods=1
&hide_avatars=0
&avatar_size=32&excerpt_length=150"></script>
</div>
(א) ב"שם_קיצור", נכניס את הקיצור של שם הבלוג.
(ב) את ההגדרה של "תציג 10 תגובות אחרונות", נשנה למספר התגובות שאנחנו רוצים שיופיעו.
(ג) נחליט אם אנחנו רוצים שגם התגובות של בעל הבלוג יופיעו. אם אנחנו רוצים שיופיעו אך ורק התגובות של המגיבים, נגדיר "1", אם נרצה שגם תגובותיו של בעל הבלוג יופיעו, נגדיר "0".
(ד) נחליט אם אנחנו רוצים שליד כל תגובה יופיע גם הסמלון של המגיב. אם כן, נגדיר "0", אם לאו נגדיר "1".
(ה) נגדיר את אורך התגובות שיופיעו. תגובות שלא ייכנסו באורך שהגדרנו ייקטעו באמצע. אני עובד עם אורך "150".
נתקין את הגאדג'ט במסך פריסה.
עיצוב=>פריסה=>הוסף גאדג'ט (רצוי בסרגל צדי, אבל כמובן לבחירתכם).
יופיע המסך של גאדג'טים, ממנו נבחר את הגאדג'ט "HTML/JavaScript", כך:
ייפתח המסך של הגאדג'ט שבחרנו. לתוך גוף החלון נעתיק את הקוד המעודכן, נגדיר את הכותרת ונשמור. כך:
נגרור את הגאדג'ט במסך פריסה למיקום רצוי בסרגל. נלחץ על "שמור סידור" בצידו השמאלי העליון של המסך ועל "הצג בלוג" בצדו הימני של המסך. לגאדג'ט לוקח מספר דקות (עד עשר) להתעדכן בתגובות. שימו לב שהבלוג מכיל תגובות שנכתבו במערכת דיסקוס ושקיימים נתונים עבור המערכת. אם בחלוף עשר דקות אתם עדיין לא רואים את התגובות האחרונות, בדקו את ההגדרות של הגאדג'ט בעריכת גאדג'ט בדף פריסה. לחילופין, אתם יכולים לערוך אותו ישירות מדף של הבלוג שלכם ואין צורך להיכנס למסך פריסה לשם כך. כך:
כל הגאדג'טים ניתנים לעריכה מהבלוג ישירות ע"י לחיצה על הסמל "עריכה" אליו הפניתי את החץ. כמובן אל תשכחו לשמור את השינויים שערכתם.
יש? (הקהילה בלחישה: באארור שיש, הרגת אותנו, אליפל. ואם אין, אנחנו נפנה אליך כי לשם כך אתה כאן). נאחחח.... קטן עליכם!